Η ενότητα ξεκινά με τους ορισμούς της τυποποίησης και του σκευάσματος, καθώς και τους παράγοντες που καθορίζουν την τυποποίηση. Στη συνέχεια γίνεται διάκριση των σκευασμάτων ανάλογα με τη μορφή τους, σε ξηρά, υγρά και αέρια. Ακολουθεί διάκριση των ξηρών σκευασμάτων σε ξηρά που εφαρμόζονται απευθείας, σε ξηρά προς διασπορά και σε ξηρά σκευάσματα που εφαρμόζονται μετά από διάλυση. Τα υγρά σκευάσματα διακρίνονται σε διαλύματα, σε υγρά σκευάσματα προς διασπορά και σε αιωρήματα. Παρακάτω παρουσιάζονται φυσικοχημικές ιδιότητες των σκευασμάτων των φυτοπροστατευτικών προϊόντων αλλά και οι φυσικοχημικές ιδιότητες των δραστικών ουσιών των φυτοπροστατευτικών προϊόντων. Τέλος, εξηγείται γιατί είναι απαραίτητος ο έλεγχος ποιότητας των φυτοπροστατευτικών προϊόντων.
Εκπαιδευτικό Υλικό | ||
Ενότητα 1.pdf |